Netflix maakt ultra-hd abonnement 30% duurder

Netflix staat er om bekend op een betaalbare manier zowel oudere als nieuwe Netflix films en series tot bij de mensen in de woonkamer te brengen, maar toch zijn ook de prijzen van de populaire streamingdienst vatbaar voor verhogingen. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat het per direct de kostprijs voor haar abonnement met ultra hd-aanbod met een niet onaanzienlijke 30 procent verhoogd. In de praktijk houdt dit in dat gebruikers die films en series in ultra hd-resolutie willen bekijken nu rekening moeten houden met een maandelijks bedrag van 11,99 euro.

Netflix gratis

Ultra hd abonnement

Netflix heeft er voor gekozen om haar aanbod aan ultra hd-series en films aanzienlijk uit te breiden. Niet alleen biedt het series van eigen makelij aan in deze resolutie, daarnaast zijn ook series van derden in deze optimale kwaliteit te bewonderen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het uitermate populaire Breaking Bad. Tot dusver beschikten Netflix abonnees over twee verschillende mogelijkheden. In eerste instantie was er een standaard abonnement met hd-aanbod waar een prijs aan kleefde van 8,99 euro per maand en daarnaast was er nog een goedkoper sd-abonnement dat 7,99 euro per maand moest kosten. Klanten die beschikten over een ultra hd-tv abonnement moesten ook 7,99 of 8,99 euro betalen afhankelijk van het ogenblik waarop ze het abonnement hadden afgesloten.

Netflix NL benadrukte dat de hogere kostprijs uitsluitend geldt voor mensen die tot dusver nog niet over een dergelijk abonnement beschikken. Voor zij die er eerder al voor kozen om van deze abonnementsvorm gebruik te maken blijft het maandbedrag ongewijzigd tot 12 augustus 2016. Vanaf dat ogenblik zullen ook zij echter rekening moeten houden met de hogere kostprijs. Eerder in mei van dit jaar koos Netflix er ook al voor om het gewone hd-abonnement met 1 euro per maand te verhogen, maar ook dan bleven bestaande abonnees gewoon het oude bedrag betalen.

Nederlandse dramaserie naar Netflix
Netflix koers krijgt rake klappen te verduren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *