Netflix koers krijgt rake klappen te verduren

Netflix kon bij de presentatie van haar kwartaalcijfers niet op veel blije gezichten rekenen. Dat leek nochtans onterecht, want het bedrijf legt goede cijfers voor op vlak van omzet en winst. Beiden stegen aanzienlijk. De geboekte omzet bedroeg 1,2 miljard dollar terwijl de winst bleef hangen op zo’n 59 miljoen dollar, toch behoorlijk mooie cijfers. Het venijn zit hem echter in de staart, want hoewel Netflix op financieel vlak alles goed voor mekaar blijkt te hebben geldt dat niet op vlak van het aantal abonnees. Het is de eerste keer dat Netflix het voor ogen gehouden aantal nieuwe abonnees niet wist te bereiken en dat ondanks de verdere uitbreidingen die het platform heeft gemaakt. Ook in eigen land kan Netflix het aantal verwachtte abonnees niet halen. Er werden 1,33 miljoen nieuwe abonnees verwacht in de Verenigde Staten, maar het uiteindelijke aantal bleef steken op 980.000.

Netflix abonnees

Toch is het aantal mindere abonnees geen groot probleem volgens Netflix oprichter Reed Hastings. Hastings benadrukt dat het bedrijf voor de afgelopen kwartalen juist laag had ingezet op het aantal nieuwe abonnees en dat deze toch telkens werden overtroffen. Dat het beoogde aantal nieuwe abonnees niet werd gehaald is volgens Hastings te wijten aan de prijsverhoging die recent werd doorgevoerd. Abonnees dienen op moment van schrijven immers rekening te houden met een standaard abonnement van 8,99 dollar in plaats van 7,99 dollar per maand. Ook voor het komende kwartaal (waar nochtans de feestdagen in zijn inbegrepen) verwacht Hastings een terugval in het aantal Amerikaanse abonnees.

Hoe het precies tot op heden is gesteld met Netflix Nederland wil het bedrijf niet bekendmaken. Wel werd recent duidelijk dat er zo’n miljoen Nederlanders gebruikmaken van de populaire online streamingdienst. Daarnaast zou er volgens een analist in Nederland nog steeds sprake zijn van een verdere groei. De belangrijkste concurrentie zou vooral uit de hoek van partijen als Pathé Thuis en UPC komen, maar dat zijn nu eenmaal veel kleinere aanbieders. In de nabije toekomst dient Netflix wel nog op te boksen tegen HBO Go. Benieuwd hoe dat precies uit zal pakken in ieder geval.

Netflix maakt ultra-hd abonnement 30% duurder
Friends in 2015 beschikbaar voor Netflix Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *